Charlie / Forældreskab

Opstart af skemad – big fail!

03.03.16

Februar var en hård måned. Egentlig synes jeg det har været lettere end forventet at have en lille baby. C ville gerne sove lure, og vi har siden uge 4, hvor vi fik fantastisk hjælp, haft en rigtig fin rutine, hvor jeg kun har været oppe en gang om natten for at give mad. Rytmen er der sådan set stadigvæk her 6 måneder efter. Men hormonerne forsvandt efter 4,5 måned og tog mit overskud med sig. Derfor har jeg været lidt i hi her i februar og brugt dagene hjemme. Jeg har simpelthen ikke orket at bevæge mig ud om dagen. Og nå, ja så var februar også den måned, hvor vi startede med skemad. Hvilken succes! NOT!! Det startede egentligt fint ud med et par dage, hvor der røg pænt med den der fesne majsgrød ind. Men så prøvede vi nogle andre grødtyper af, og så havde vi balladen. Lillemusen ville absolut ikke spise. Hun strammer munden som bliver en tynd streg, mens hun kigger mig direkte og stift ind i øjnene med et stålblik, der fortæller mig, at jeg ikke skal regne med at jeg vinder kampen, hver gang skeen nærmer sig. Og man må jo ikke presse, så det blev ret hurtigt en ret frustrerende situation hver dag. Jeg vil jo selvfølgelig bare gerne have lillepigen spiser, da alle fortæller hvor vigtigt det er, at de også skal i gang med kød og voksenmad, når de bliver 6 mdr. Hver dag har jeg stået i køkkenet og kogt og blended jeg ved ikke hvor mange forskellige grøntsager. Vi har prøvet med mos og grød på dåse, i pulver, hjemmelavet, med mælk, uden mælk, med frugt, på skødet, i stol, liggende osv. osv. Intet hjælper. Så nu er jeg gået i gang med at følge der der BLW – Baby-led weaning. I bund og grund handler det om, at baby springer grød og mos-stadiet over og går direkte til rigtig mad. Baby styrer så selv, hvor meget og hvad hun vil spise og skal selv sidde med maden, fremfor at blive madet. Det giver jo egentlig ret god mening, men det bliver kritiseret lidt, da man jo ikke er sikker på, hvor meget der ryger indenbords. Men som tingene er nu, er det vejen frem for os. Hun gider nemlig godt spise små bidder af vores mad. Så igår kastede jeg håndklædet i ringen ang. skemaden, og hun får nu lov at guffe kartofler, pasta, kød, pålæg, sovs, brød og alt muligt andet. Nu skal jeg bare have købt bibelbogen af Gill Rapley og den danske bog Jeg kan godt selv med opskrifter og tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *