Forældreskab / Gear

Bæredygtighed for babyshoppere – 4 gode initiativer

03.06.16

En af mine bedste veninder er gravid og skal have endnu en lille søn her til sommer. Jeg var derfor i fuld gang med at sortere babytøj og babyudstyr igår, så det kan få et nyt liv hos den ny lillebror. Jeg har fået en helt masse af venner og bekendte – både nyt og gammelt. Det meste er stort set som nyt, da meget af det næsten ikke er blevet brugt, og jo slet ikke, da jeg også selv har været ude at købe en smule – mest uld dog. Det fik mig til at tænke over, hvor stort et forbrug der er i babyer, og hvor vigtigt jeg synes det er, at tænke bæredygtighed ind, der hvor man kan. Jeg synes derfor lige jeg ville slå et slag for at huske disse 4 dejlige bæredygtige initiativer, der alle sørger for, at flere får gavn af det samme tøj, og godt tøj ikke bare bliver smidt ud.

Reshopper – appen, hvor du kan købe og sælge dine fine ting lokalt og hurtigt – kun til baby/børn. Det smarte er, at man jo handler med folk i nabolaget og derfor kan mødes og handle nemt og hurtigt. Jeg har købt en del gennem appen og tjekker altid udstyr der først. Det er HANDELSPLADSEN at være på.

Børne og babygear i rotation grupper – Facebookgrupper, der eksisterer over hele landet (tjek evt. beskrivelsen for at finde lokale grupper), hvor du er sikret ekstremt god karma, da der ikke udveksles penge for tingene. Alt, der lægges op er up for grabs til de, der har brug for det, og det er god stil at sende tingene tilbage i rotation, når man så er færdig med at bruge det igen. Det er endda muligt, at sende noget i rotation og så bede om at få det tilbage efter brug, eller omvendt at låne ting – også bare en uge – hvorefter man så leverer det tilbage.

Vigga.us. – Vigga’s babytøj, som du “lejer” for en kort periode af gangen inden du får et nyt sæt i abonnementsform er blevet stort og hypet hurtigt. I deleøkonomiens ånd giver det rigtig god mening, men måske særligt fordi det er øko, pænt og i virkelig lækker kvalitet. På denne måde bidrager du til, at der ikke bare bliver købt og produceret mere og mere.

Mødrehjælpen – I Mødrehjælpens børnebutikker over hele landet kan du donere børnetøj og udstyr, der kommer andre mødre til gode på flere planer. Dine medmødre kan købe fine brugte ting til få penge, og pengene fra salget går til velgørende formål og projekter, der hjælper gravide og børnefamilier herunder bl.a. enlige mødre og udsatte familier. Hvis du er for doven til at sælge ud eller ikke har venner at give dine ting til, så prioriter at donere til denne organisation.

Hvad er jeres tanker om bæredygtighed og babygear?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *